Diana Gabaldon - Az idegen

Érezted már azt, hogy rossz korszakba születtél? Hogy ez a világ nem neked való? Játszottál már a gondolattal, hogy milyen lenne, ha 300 évvel korábban éltél volna?

Valami ilyesmi játszódhatott le Diana Gabaldon fejében is, amikor megírta az Outlander köteteit.Az első rész megjelenésének pontos dátuma 1991 június 1. Történetét 2014-ben sorozat formájában is feldolgozták, aminek 5. évada idén februártól látható a képernyőkön.

A történet elején 1945-ben járunk, ahol megismerkedhetünk a Randall házaspárral, akik a világháborút követően Invernessbe utaznak nyaralni. Ezalatt az idő alatt megtekintik a környék egyik különlegességét, az ősi, misztikus állóköveket, ahol a druidák éppen szertartást tartanak. Másnap Claire a történetünk főszereplője visszatér a rituálé helyszínére, hogy gyógynövényeket szedjen, azonban furcsa hangokat hall kiszűrődni az egyik kőből. Kíváncsian közelebb lép, majd megérinti a követ. A következő pillanatban a földön fekve ébred, puskaropogás közepette. Egy megmagyarázhatatlan erőnek köszönhetően 1743-ba, a háború dúlta Skóciába kerül.


A korábbi kiadás borítója a könyv történetének szimbolikus tárgyait eleveníti meg, míg az új kiadásoknál áttértek a már divattá vált filmes adaptációból készült borítóra. Szerencsére a tartalom megmaradt, ami több, mint 900 oldalt ölel fel, így azonban nem egy kényelmes útitárs a maga 710 grammjával. Ha úgy döntesz, hogy mégis magaddal viszed, akkor nem árt egy külön táskával készülni. :)


Az akkori szokásokat, öltözködési és viselkedési formákat a korszaknak megfelelően írja le. A misztikus tényezőktől eltekintve, a könyv felépítése valós történelmi eseményeket vesz alapul.


Összességében egy nagyon izgalmas, magával ragadó történet, jól kidolgozott karakterekkel, néhol vérlázító cselekménnyel.
17 views

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

  • Pinterest

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com