Nagy Eszter: Életünk harcai

Updated: Feb 20

Szeretném nektek kicsit jobban bemutatni frissen felfedezett kedvenc könyvemet. 📖 Nagy Eszter Életünk harcai című regénye hatalmas nyomot hagyott bennem és mély gondolkodásba ejtett. 

Tartalom:

 "Akiket az ég egymásnak szánt, azoknak földi útját ember szét nem választhatja. Így tartja a régi mondás. De vajon valóban így van ez? Juliska szegény falusi lány, özvegy édesanyja házasságaiból több édes- és féltestvérrel. Szigorú szeretetben nevelkedik, zsenge korától dolgoznia kell. Ferenc árva fiú, akit nevelőszülei az árvaházból ingyencselédnek vesznek ki, a szeretetet azonban nem ismeri. Gyermekkorukban találkoznak először, ám ez a találkozás hosszú időre az egyetlen marad... Juliskát édesanyja gazdag kulákfiú feleségéül szánja, örülve lánya jó szerencséjének, nem törődve azzal, hogy az iszonyodik a vőlegényjelölttől, és akkor már mást szeret - Ferencet, akiről azonban csak titokban álmodozhat. Ám a sors szeszélyes. Kitör a háború, a vőlegényt az SS sorozza be, míg Ferencet a magyar hadsereg: egyikük élvezi az öldöklést, a kegyetlenkedést, míg a másik a legembertelenebb körülmények között tesz tanúságot emberségéről. Vajon hogyan pördül a sors kereke, ki tér haza Juliskához? A gyűlölt vőlegény, vagy a szívből szeretett árva fiú? "

A cselekmény sok-sok évet foglal magába, végig követhetjük Ferenc és Juliska rögös útját már egészen kis koruktól kezdve. Megismerhetjük a háború okozta borzalmakat és festői képet kapunk a régi magyar falusi világról. A regény tele van keserűséggel és fájdalommal, de a szereplőkben rejlő szeretet és hűség miatt mégis magával ragadó, lenyűgöző és szívmelengető olvasmányt kapunk. A könyv sorait olvasva eszembe jutott mikor még dédimamám mesélt a háborúban megélt borzalmakról és a sok szenvedésről. Hálás vagyok ezért a könyvért, mert olvasása közben eszembe jutnak ezek a már elfeledettnek hitt történetek és olyan izgalmas részletességgel ismerhetem meg ezt a világot, ahogyan azt a történelem tankönyvekből sosem. Nem szeretnék spoilereket írni, ha szereted a történelmi vagy a romantikus könyveket akkor teljes szívemből ajánlom Neked! Nem csak egy kikapcsolódás, hanem egy rendkívül tanulságos történet! ✨ 

2 views

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

  • Pinterest

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com